Важен ли е моят глас?

Младежите от ГЕРБ-Търговище участваха в тематична дискусия с основна цел повишаването на избирателната активност сред младите

"Важен ли е моят глас" - това е името на тематичния диспут, който се проведе днес в Търговище с участие на младежите от областната структура на ГЕРБ.

Организатор на събитието е местният Клуб на нестопанските организации, като инициативата е в рамките на проекта "Аз реших - ще гласувам".

Целта е ясна - да се повиши активността и мотивацията на младите хора на възраст от 18 до 29 години за участие в изборните процеси. Финансирането е осигурено от Националната програма за младежта 2011-2015 г.

В дискусията своята позиция имаха възможността да изразят представители на политически партии, доброволци от Българския червен кръст, неправителствения сектор и участници от целевата група на проекта. Всеки от тях отговори на въпроса "Какво би ме мотивирало да гласувам на предстоящите избори за Европейски парламент на 25 май?".

Младежите от ПП ГЕРБ – Търговище изтъкнаха важността да се гласува и се обединиха около мнението, че упражнявайки своето право на глас, всеки човек определя своето бъдеще. Те изразиха мнение, че реализирането на подобни информационни кампании помага на младите хора да се запознаят с политическия живот. Посочиха също, че предстоящите европейски избори са от значение, защото от тях до голяма степен зависи бъдещето не само на всеки гражданин, но и на неговите деца.

Бяха обсъдени въпроси, свързани с ролята на партиите, на гражданските организации и на младите хора в обществено-политическия и икономически живот в страната – какви са начините да се промени тяхното негативно настроение спрямо гласуването и как да се подобри тяхната информираност. В края на дискусията участниците отново призоваха всички млади хора да бъдат активни и да упражнят своето право на глас на 25 май.