Българските мюсюлмани са мотивирани да гласуват за ГЕРБ

Управляващите хвърлят огромни ресурси, за да се задържат на власт

ГЕРБ ще спечели предстоящия евровот, но трябва да го направи убедително, за да предизвикаме извънредни парламентарни избори. Задачата ни е първо място и 8 места в европарламента. Това каза в кърджалийските общини Черноочене и Момчилград заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. На срещата присъстваха кандидатите за евродепутати Владимир Уручев и Асим Адемов, както и народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Кърджали Цвета Караянчева.

Цветан Цветанов бе категоричен, че кампанията е тежка, но хората по места са мотивирани да гласуват и да дадат подкрепата си за ГЕРБ, защото управляващите в момента отдалечават страната от Европа и от възможността България да усвоява повече пари от еврофондовете. „Все още нямаме подписано споразумение за новия програмен период 2014-2020 г и усвояваме пари от оперативните програми по стари проекти. Вместо да получаваме повече евросредства, правителството наля предизборно 500 млн бюджетни пари в общините, без да има ясна визия за развитие на регионите. Тези пари обслужват контролирания вот”, подчерта Цветан Цветанов. По думите му българските, избиратели признават заслугите на ГЕРБ за подобряване на инфраструктурата и това ще си проличи на 25 май.

Заместник-председателят на ГЕРБ заяви, че мюсюлманите у нас са смели и достойни хора, а участието на хора като Асим Адемов и Селиме Кърджалиева в евролистата на ГЕРБ опровергава мита, че ДПС има монопол върху тяхната общност. Цветанов Цветанов призова към максимална мобилизация от актива в Кърджалийско. „Управляващите хвърлят огромни ресурси, за да се задържат на власт, те са заинтересовани да има ниска избирателна активност, а нашата задача е да се противопоставим на купения вот”, подчерта Цветанов.