ПловдивУтре: 22 май

Мисия Пловдив

21-05-2014, 18:50

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив утре

В 10,30 часа кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Централен" Райна Петрова ще открият новия площад "Брестовица" над Малката Базилика.

От 11 часа в кабинета на Кръстю Кръстев - директор на Драматичния театъра, където ще се подпише договора за откупуване правата на книгата на Петър Делчев "Трънски разкази". Петър Делчев е човека, който на 10 юли ще прекоси сам с лодката си Черно море - 1200 км. без спиране.

Утре ще се проведе празнична среща с директорите на учебни и детски заведения от територията на район "Централен". В тази връзка кметът на "Централен" Райна Петрова организира прием, на който ще бъдат поздравени просветните дейци.

Кандидати за евродепутати от ГЕРБ пристигат на посещение в Пловдив-област.

Вечер на новогръцкия език започва от 17,00 часа в Първо студио на Радио "Пловдив". Събитието е инициатива на Сектор "Новогръцки език" към Катедра "Общо езикознание и история на българския език" във Филологическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски".

От 18,00 часа в Дома на културата "Борис Христов" кметът на  Пловдив Иван Тотев ще връчи наградите "Пловдив" в областта на изкуството и културата.

Прочутият изпълнител на натурална валдхорна, швейцарецът Едуард Дескур – излиза на сцената на V Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща". Концертът е утре от 18,30 часа в Балабановата къща.

От 20,30 часа на сцената на Лятно кино "Орфей" трупата на Театър "Българска армия4 представя своята най-нова комедия "ШВЕЙК".