Голяма човешка драма! АТАКА помага на тежко болен (СНИМКИ)

45-годишният Атанас Георгиев се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек

Волен Сидеров дари средства на тежко болен мъж от Пазарджик. 45-годишният Атанас Георгиев от 18 години е на хемодиализа и се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек. АТАКА осигурява средства, с които болният ще погаси потребителския си кредит и ще покрие разходите си до края на годината.

Вследствие на болестта Атанас губи зрението си и ослепява напълно. Съпругата му – Златка, се налага да е неотлъчно до него. През годините семейството е правило много опити, за да им бъде отпусната финансова помощ за трансплантация на бъбрек, но до това така и не се стига. Съпругата разказа, че се е допитвала до много хора, търсила е помощ и от различни институции, но уви.

Живеем на ръба!, каза през сълзи Златка. Тя няма как да работи в момента, защото трябва да се грижи денонощно за съпруга си. Затова жената е заета като личен асистент от 2000-та година. 3-годишното прекъсване на програмата обаче води до финансови затруднения. Точно през това време Атанас се влошава и се налага незабавното поставяне на пейсмейкър. Единственото решение в този момент било теглене на кредит. 

Сега семейство Георгиеви живее с около 500 лева на месец. Парите не са достатъчни нито за покриване на нормалните човешки нужди, нито за лекарства и погасяване на заеми, камо ли за трансплантация на бъбрек.

Средствата за операцията са непосилни за семейството. Днес лидерът на АТАКА обеща, че парите за животоспасяващата трансплантация ще бъдат осигурени от партията.