Станков: Ако работя в България, ще е само в Черно море

Спорт

21-05-2014, 20:21

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Имам сериозна оферта от Китай, до няколко дни ще реша, обяви бившият треньор на Локо

Вече бившият треньор на Локомотив (Пловдив) - Александър Станков, все още е без отбор. От вчера името на специалиста се свързва с Черно море. Както е известно, варненският клуб търси нов наставник, след като Георги Иванов-Гонзо се завърна на шефски пост в любимия му Левски. До момента Станков запази мълчание за бъдещето си.

"Всичко с Локомотив приключи, разбрали сме се. Мисля за своето бъдеще на треньор. Да, наистина разговарях с хора от ръководството на Черно море за възможността да поема отбора. Но няма нищо сигурно на този етап. Поисках малко време, за да реша какво да правя. Имам сериозни оферти от чужбина, от Китай.

След разговорите с хората от Варна обаче, сигурен съм за себе си, че в България бих приел само тяхната оферта и бих работил само за Черно море. Определено са най-коректните хора, с които съм преговарял", каза пред topsport.bg Станков.

"Не искам да обиждам никого с това, че държа няколко дни да помисля. Черно море е отличен клуб, един от най-добре организираните у нас. До няколко дни ще разберете моето решение", добави специалистът, който въпреки многото проблеми в Локомотив постигна добри резултати през изминалия сезон.

Веднага след като името му започна да се свързва с Черно море в медийното пространство се появиха и първите имена на евентуални нови футболисти, които Станков ще доведе на Тича. Става въпрос за играчи на бившия му тим Локо Пд. По информация на Sportonline. bg обаче е много малко вероятно футболисти на "смърфовете" да премитан на Тича.

Евентуално, това ще е второ завръщане на Станков като треньор на Морето, след като той започна треньорската си кариера именно на Тича през 2001/2002. Тогава собственик на Черно море бе Илия Павлов. В кариерата си досега той е водил още кипърския Алки, четири пъти е бил треньор и помощник треньор в ЦСКА. През 2005 е бил начело на дубъла на Криля Советов, а година по-късно поема младежкия национален отбор на България. Сашо Станков е бил треньор и в китайския Аербин, а последната спирка в неговата треньорска кариера е пловдивският Локомотив.