Райна Петрова прави прием за 24 май

Мисия Пловдив

22-05-2014, 07:48

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шествието на 24 май променя маршрута на 11 автобуса

Голямата програма за 24 май в Пловдив

Кани днес директори на учебни и детски заведения от Централен

Кметът на Централен Райна Петрова ще проведе днес празнична среща с директори на учебни и детски заведения, разположени на територията на района.

„В темелите на българската държава е вградено делото на светите братя Кирил и Методий, вградени са буквите, словото, духът. Буквите са символи, пазители и вдъхновители на знание, на просвета и култура. Затова нашата държава вече толкова столетия не просто устоява, тя превъзмогва, възражда се и пребъдва.

Уважаеми учители, Вашият благороден и всеотдаен труд е посветен на тази отговорност и мисия – да опазим и предадем богатото си и духовно наследство като мъдър завет към потомците, за да я има България, за да има бъдеще за България“. С тези думи на уважение кметът на район „Централен“Райна Петрова от името на администрацията и лично от свое име отправи поздрав по повод Деня на славянската писменост и култура.

В навечерието на този красив празник днес Петрова организира прием, на който ще бъдат поздравени просветните дейци.

На всички учители и граждани, отдали творчески сили на образованието, науката и културата, администрацията на район „Централен” честити празника с пожелания за много здраве, творчески заряд и успех в отговорния път на българското просвещение.