Няма арестувани и виновни за прегазената Катя

Камерите не заснели всичко около инцидента на Герджика

Няма задържани, нито повдигнати обвинения срещу участници в зверския сблъсък на автобусна спирка в Пловдив. Прокуратурата търси още очевидци, кой носи вина към момента е трудно да се каже, заяви прокурор пред Нова телевизия.

Стана ясно още, че камерите в района на инцидента не давали пълна информация за случилото се на пътя и на автобсната спирка.

Припомняме, че в понеделник следобед 16-годишната Катерина Матеева бе пометена на автобусна спирка на моста на Герджика. Катастрофата бе причинена от гръцки студент, пришпорил спортен Нисан с над 100 км/ч. "Нисан"-ът първо ударил "Мерцедес" на пловдивски бизнесмен, а след това се е врязъл в автобусната спирка.

Катя още е в интензивното отделение на Университетска болница "Свети Георги". Според лекари състонието й е стабилно, но риск от усложнения има. Момичето изтърпя две операции на двата крака. Тя има счупвания на бедрените кости и сериозни размествания.

Съученици и приятели на деветокласничката подготвят големи благотворителни кампании – на 31 май и на 1 юни. Със събраните средства ще помогнат нейното възстановяване и рехабилитация. 2000 лева са събрани до момента. Те са предоставени на бащата на Катя. Младежите заявиха, че шофьорът на Мерцедеса също има готовност да помогне финансово на пострадалото момиче.

Тийнейджърите са възмутени, че няма задържани за зверския инцидент. Те са изненадани, че шофьорът на жълтия "Нисан" не е поел отговорност за случилото се. 3 години затвор не са достатъчни, заявиха младежите.