В Бургас деца се учат да карат сърфове

Спорт

22-05-2014, 11:35

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сърфисти превземат Бургаския залив в края на седмицата

На 1 юни /неделя/ от 9:00, 10:00 и 11:00 часа пред уиндсърф клуба в графична база, ще се проведат 3 курса групови „сухи тренировки“ за начинаещи

Младежки културен център – Бургас и „Уиндсърф клуб – Бургас“ ще зарадват юношите младежите по повод Международния ден на детето с уроци по уиндсърф - съобщиха от центъра.

На 1 юни /неделя/ от 9:00, 10:00 и 11:00 часа пред уиндсърф клуба в графична база, ще се проведат 3 курса групови „сухи тренировки“ за начинаещи. Продължителността на един урок ще бъде около един час. Всички желаещи ще бъдат обучавани от лицензиран инструктор от училището и с негова помощ ще научат основното – да определят посоката на вятъра и управлението на уиндсърфа.

Програмата на първия урок включва тренировки на сушата с уиндсърф. Всяка едночасова тренировка, която ще се проведе е динамична и включва изпълнението на разнообразни упражнения, между които напади, лицеви опори, гребане и др., а с това ще се тренира и умението да се пази баланс и издръжливост. Ще се придобият основни познания за вятъра и атмосферните условия, при които се кара уиндсърфа.

Професионалният подход на инструктора и утвърдените методи за обучение ще направят приятно и ползотворно обучението на желаещите да заложат на традиционния морски спорт.