Ивайло Дражев съди бившия областен управител Камберов за 1 млн лв.

Съдът обаче го отряза

Докато излежава присъда за двойно убийство на пътя бившият футболен бос Ивайло Дражев е дал под съд бившия областен управител и бивш лидер на СДС Васил Камберов за над 1 млн.лв.
Точната сума е 1 026 659,60 лв., което според Дражев е обезщетение за имуществени и неимуществени вреди, претърпени от ищеца от извършено от ответниците непозволено увреждане. Става дума за хотелски комплекс „Черноморец” в Приморско, който е собственост на Дражев, но се е стопанисвал от „КиК”ООД, собственост на Камберов. Договорът за наем е от 2008 до 2011 г.
На 29 ноември 2011г. Дражев отишъл да види базата и се хванал за главата. Имало многобройни щети и липси, които правели комплекса негоден да се ползва.
Според футболния бос липсва оборудване за 260 хил.лв., повредено е оборудване за 165 хил.лв., има неплатени сметки за ток – 33 хил.лв. и за вода – 8 хил.лв. Според Дражев нереализираните приходи от нощувки са 460 хил.лв., а нанесените му морални щети са 100 бона.
В съда обаче Дражев ползва един добър похват – предявява частичен иск от 1078 лв., за да не се набутва с държавната такса, която е 4%. Това се практикува често при големи обезщетения, тъй като ако съдът реши в полза на ищеца частичния иск, той завежда после целия.
За съжаление на футболния бос Бургаският районен съд е отхвърлил частичния му иск като недоказан, съобщава в. „Черноморски фар”. Ивайло Дражев би трябвало все още да излежава присъда за тройно убийство при две катастрофи, причинени от него в пияно състояние. Той обаче е в затворническо общежитие на почти свободен режим и често може да бъде забелязан в Бургас.
В момента Дражев стопанисва хотелски комплекс „Черноморец” в Приморско. Базата бе собственост на футболния клуб „Черноморец” и премина в ръцете на бизнесмена още по времето на кмета Йоан Костадинов, когато той оглавяваше клуба.
За да привлече туристи в хотела, той е напускал оферти за намаление в десетина сайта за колективно пазаруване, станали особено популярни у нас в последните години – grabo, rio, vip oferta, ozzo и др.