МВР удари депо за наркотици в Бургас

Архив Бургас

22-05-2014, 13:58

Снимка:

снимката е илюстративна

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Задържани са Мирослав Горанов и Пламен Ангелов

Спецполицаи разбиха в Бургас депо за разпределение на наркотици и крадени вещи. Ударът е станал в местността "Капчето", в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Пунктът е наблюдаван от известно време, а акцията е извършена след поредната нарко сделка. На място са задържани двама криминално проявени бургазлии -  30 - годишния Мирослав Горанов  и Пламен Ангелов на 35 години.  В близост до тях са открити метамфетамини и амфетамини. Във фургон, в двора на пункта, са намерени и иззети : 18 таблетки амфетамин и множество прекурсори за производство на наркотични вещества. Открит е незаконно притежаван от Пламен Ангелов боен пистолет, калибър 6х35, боеприпаси за оръжието, газов пистолет без необходимата регистрация и 13 стека цигари, без акцизен бандерол. Пунктът е стопанисван от фирмата на Ангелов.  Там са били  разпределяни и изкупувани крадени вещи  и са търгувани наркотици.

В дома на Ангелов, който се намира на булевард "Мария Луиза"  са открити друго количество наркотични вещества, крадени телевизори, компютри, телефони, таблети, видеокамери, фотоапарати, навигация, пробивни машини, злато, четири часовника и др.

По-късно е направено и повторно претърсване на пункта за черни и цветни метали. Там допълнително са намерени медни проводници и тръби, които вероятно също са били откраднати. Двамата са задържани за 72 часа. Предстои да им бъде гледана мярката за неотклонение.