От днес се въвежда пропускателен режим за коли по Дамбата в Балчик

Мисия Добрич

22-05-2014, 15:41

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Кметът обръща изрично внимание на полицията да санкционира нарушителите

От днес се въвежда пропускателен режим за автомобили по крайбрежната алея и улицата към Двореца в Балчик. Изпълнението е възложено на две частни дружества. Изпълнителите на строителни обекти в приморската част на града трябва да ги оградят, обезопасят и освободят  тротоарите, гласи кметската заповед. Движение на коли ще се разрешава за тези, които обслужват търговски обекти, и то в часовете от 8,00 до 11,00 часа. Общинската фирма “Благоустрояване и комунално стопанство” ще хигиенизира района в часовия интервал от 6,00 до 10.00 часа, съобщи радио Варна.

Входни карти на съдържателите на обекти ще се издават от Информационния център на Общината, след доказване на необходимост.

Разрешителното струва 100 лева плюс 20 лева депозит.  Контролно-пропускателните пунктове са на комплексите Бяла къща, Тих кът и Двореца.

За първи път кметската заповед обръща изрично внимание на полицията да предприеме законовите мерки за санкциониране на нарушителите и посочва, че масово не се спазват забранителните знаци в центъра на града и приморската част.

Общинските паркинги по крайбрежието тази година остават безплатни, с изключение на паркинг “Двореца”, който е отдаден под наем.