Избори и зрелостници ще охранява полицията в областта

Мисия Добрич

22-05-2014, 17:40

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

19 нарушения за 3 часа са установени при акция на „Пътна полиция” Добрич

Полицаи от областта ще охраняват районите около училищата и  заведенията, където ще празнуват зрелостниците, без да влизат вътре. Създадена е организация за засилено присъствие през нощта по пътищата, водещи към морето. Там ще се правят проверки за употреба на алкохол и наркотици, за наличие на шофьорски книжки и ползване на предпазни колани, съобщи днес на пресконференция шефът на „Пътна полиция”

гл.инспектор Жулиян Минев.

370  служители на областната дирекция на МВР в Добрич, Гранична полиция, Пожарна безопасност и защита на населението, екипи от Специализирани полицейски сили от Варна са ангажирани с охраната на секциите в Добричко на 25 май.

Общият брой на избирателните секции в областта е 381, като изборните сгради са 288.

Създадена е организация за съпровождане на бюлетините от общинските центрове до секционните комисии и обратно. Сборният пункт на изборните материали отново е зала "Добротица" в Добрич, съобщи говорителят на полицията в Добрич Стоян Стоянов.

В изборния ден удостоверения за гласуване ще се издават от дирекция "Български документи за самоличност" на хора с изгубени, повредени или откраднати лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

В изборните помещения няма да се допускат въоръжени лица или такива, носещи опасни за живота и здравето на гражданите предмети, допълни Стоянов.