ПловдивУтре: 23 май

Мисия Пловдив

22-05-2014, 18:41

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в града

В 10.30 часа ще бъде официалното откриване на скулптурата на Цвятко Сиромашки, изразяваща лика на оперния певец Борис Христов. Мястото - парапетът на централното стълбище на Дом на културата "Борис Христов", предизвика бурно обществено обсъждане. Твърдеше се дори, че скулптурата е над 2 тона и мраморният парапет няма да издържи тежестта. Всъщност главата е само 547 килограма и, според автора Цвятко Сиромашки, който се е консултирал с експерти, няма да има никакъв проблем.

Утре ще бъде открит и първия в Пловдив и областта медико-социален кабинет за майчино и детско здравеопазване. Той се намира в МБАЛ "Пловдив", а лентата ще бъде прерязана точно в 14.30 часа.

От 18.30 часа на пл.”Стефан Стамболов”(пред общината) ще се проведе официалното закриване на кампанията на Реформаторския блок с концерт на супергрупата "Фондацията". На концерта ще присъства цялата листа на РБ.

В 19.00 часа пък ПП ГЕРБ кани пловдивчани и гости на града на  Античния театър на голям концерт по повод закриването на предизборната кампания, на който ще бъдат представени кандидатите за евродепутати от листата на ПП ГЕРБ /ЕНП/. Участие ще вземат ансамбъл "Българе", трио "Сопрано", "Дзампе Сонати" и други.