Зехтински гледа шах между две шампионки

Виктория Радева и Ива Виденова си спретнаха тренировъчен спаринг на гребната база

Легендата на Ботев (Пд) Петър Зехтински имаше удоволствието да наблюдава партия шах между две шампионки на България. Зико, който е Директор Спорт и младежки дейности към Община Пловдив, изгледа двубоя между шампионката за девойки до 14 години Виктория Радева (Спартак Пд) и шампионката за жени Ива Виденова (Локомотив-2000 Пд).

Двете момичета направиха тренировъчен спаринг помежду си, а свидетели на двубоя станаха още Александър Стайков - директор ОП "Общинска охрана" и личният треньор на Радева – IМ Спас Кожухаров. Именно с отличната работа на Кожухаров са свързани успехите на неговата възпитаничка през тази година.

Радева се готви за участие на Световно първенство за ученици по рапид и блиц в Кавала (Гърция) от 13 до 17 юни. Веднага след това пак там стартира и европейско първенство за ученици по класически шах.

Вики и Ива Виденова ще вземат и участие на Европейското първенство за жени от 5 до 18 юли, което ще се проведе в Новотел Пловдив.

Plovdivutre.bg припомня, че Виктория Радева получи и покана за участие на лагер в Санкт Петербург в школата на Анатоли Карпов на разноски на руснаците от 1 до 10 август.

След това предстои участие в шампионат на Европейския съюз в края на август в Чехия и подготовка за Световон първенство по класически шах в Дърбън - Южна Африка.

Въпреки всичките си ангажименти, свързани с шахмата, Вики  завършва и с отличие 6-и клас в СОУ „Никола Вапцаров”.