Стара Загора утре: 23 май

Времето: Ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната, а в следобедните часове и над Рило-Родопската област. На отделни места там ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. Вятърът ще остане от север-североизток, в източните райони - до умерен. Максимални температури- между 24° и 29°.


Стара Загора:

Утре, 23 май 2014 г., в 6,45 ч., в сградата на Министерството на образованието и науката, ще бъде изтеглен  изпитният вариант за втория задължителен зрелостен изпит по избор между 13 учебни предмета. Изпитът започва в 8.00 часа и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 часа.
В 9,00 часа ще бъде изтеглен изпитният вариант за национално външно оценяване по математика за 7. клас. Изпитът ще започне в 10.00 часа. Той се състои от 2 модула.

Обществено обсъждане на изработения проект за ПУП за терена на бившите артилерийски казарми.

На 23.05.2014 год. от 14:00 ч. в Зала „фоайе" на партерния етаж на Община Стара Загора ще се проведе докладване и обществено обсъждане на изработения проект с представители на общинската администрация и проектантския колектив. Всички граждани, заинтересовани и юридически лица могат да дадат своите писмени становища и предложения в срок до 27.05.2014 год.

Затварят централни участъци и кръстовищe на улица „Св.княз Борис“ в Стара Загора

Във връзка с провеждане на митинг за закриване на предизборна кампания на партия, участваща в Изборите за Европейски Парламент 2014, за времето от 16,00 ч. до 21,00ч. на 23.05.2014 г. се преустановява движението на личен и обществен транспорт по улиците, през които преминава митингът, а именно: по ул. „Иван Вазов“ в участъка от ул. „Радецки“ /посока Казанлък/ до ул. „Хан Аспарух“.

15.30 - Международна конференция  "Функционална диагностика на намалените слух и зрение при деца" -тридневна, до 26.05, комплекс "Арт", Стара Загора. Организатор: Център по отология и невроотология при Тру. В рамките на Майски празници в ТрУ.


Kултурен афиш:

Традиционен празник на село Хан Аспарупово
10.00 ч.  с. Хан Аспарухово

КОНЦЕРТ на струнен оркестър при Съюза на юристите в България
19.00 ч. Драматичен театър