Изпечени "ало" измамници остават в ареста

Крими

23-05-2014, 16:40

Снимка:

в."24 часа"

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Бандитите се оказаха "болни" и настояваха за по-леки мерки

Мартин Димитров, Йордан Александров и Красимир Борисов, които нагло измамиха бургазлийка  с  над 3000 лв., остават в ареста за постоянно.

Тримата са обвинени в измама,  като за Александров и Борисов тя е извършена в условията на опасен рецидив, а Димитров в условията на повторност. Освен тях в схемата за „освобождаването на колетната пратка“ са замесени и други, до момента неустановени лица. На 30 април Александров се обадил на жената като служител на фирма, чрез която е изпратена от племенника й от Англия пратка с лекарства и сума от 22 000 EUR.  За да не се отваря колетът, следвало да се плати екотакса в размер на 1600 EUR. С измамата била причинена имотна вреда в размер на 1000 EUR и 1200 лв.  Димитров и Борисов са обвиняеми, че като помагачи умишлено са улеснили Александров при осъществяване на предприетите от него действия за поддържане на заблуждение у пострадалата.
Районният съд е оставил мошениците в ареста. Тримата обаче обжалват и искат по-лека мярка. Окръжният съд обаче прецени, че има опасност те да се укрият и да извършат друго престъпление и не уважи искането.
Окръжен съд – Бургас след като се запозна с исканията и становищата на страните, с атакувания съдебен акт и с доказателствата по делото, потвърди наложената им мярка за неотклонение. Съдът прецени, че въпреки началния етап на разследването, от материалите по него може да бъде направено обосновано предположение, че тримата са автори на деянието, за което са привлечени да отговарят. Миналите им осъждания мотивират съда да приеме, че съществува опасност теда извършат престъпление или да се укрият. Задържаните поискаха да бъдат назначени съдебно-медицински експертизи, за да се установи, дали предвид заболяванията, те могат да търпят мярка за неотклонение задържане под стража в Следствения арест. Съдебният състав им указа, че такава експертиза може да бъде поискана и направена в хода на досъдебното производство.
Определението на Окръжен съд – Бургас не подлежи на обжалване и протест.