Бойко Борисов: Оперативна програма "Регионално развитие" е спряна!

Лидерът на ГЕРБ се срещна с местни бизнесмени минути преди да започне официалното закриване на кампанията на партията в Пловдив (СНИМКИ)

"Оперативна програма "Регионално развитие" е спряна!". Tова заяви Бойко Борисов пред пловдивски бизнесмени  минути преди да започне официалното закриване на кампанията на ПП ГЕРБ под тепето. "Пари там няма вече. Това ще докара общините до фалит, защото ще тръгнат искове срещу кметовете. Казваха, че бизнесът бил си отдъхнал от нас! Не си отдъхна, а издъхна!, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се срещна с пловдивски бизнесмени в Народна библиотека "Иван Вазов" преди концерта по повод закриването на предизборната кампания на партията в Античния театър в Пловдив.

"Път като слънце! Мост като слънце! Една табела трябваше да махнат и това не направиха!", каза Борисов минути след посещението си до новопостроения мост над река Стряма в община Раковски. Лидерът на ГЕРБ бе в недоумение защо табелата на входа от магистрала "Тракия" все още е зачеркната, което означава, че строежът продължава.

Възмутен бе и от строителството на магистрала "Марица", което „цикли” вече две години. Според Борисов това е изключително лошо за всички, но най-вече за бизнеса.

"Магистрала "Марица" след АМ „Тракия” е изключително важна за целия регион и съответно за връзката ни с Турция”, каза той. При питане от страна на лидера на ГЕРБ към фирмите докъде е стигнало строителството, му е отвърнато, че искат още 60 милиона лева. Според него, се губи време и то безвъзвратно, както за "Струма", така и за "Марица".

"Изпуснати са срокове и не само, че няма да станат, а ще трябва да се връщат и пари. Колкото сме получили от Брюксел, толкова ще връщаме", категоричен е Борисов. Той допълни, че само за Струма сумата е около 400 милиона лева. "И магистрала "Марица" щеше да работи, през април щях да я пусна със сигурност. Цялата "Струма" - до Благоевград, и от Сандански до Кулата щеше да работи.", каза лидерът на ГЕРБ.