Малчугани от две детски градини ще играят в ремонтирани сгради

Две детски заведения в Гоце Делчев ще бъдат ремонтирани след подготвени и спечелени проекти на община Гоце Делчев. Това са ОДЗ №2 „Джани Родари” и ЦДГ №1 „Снежанка”.

Договорът за проекта, чрез който ще бъде ремонтирано ОДЗ „Джани Родари” бе подписан в средата на месец май. Той е с наименование „Зелено бъдеще за нашите деца”, финансира се програмата за Трансгранично сътрудничество България – Македония и е на обща стойност 499 342 евро. Водеща организация по проекта е община Берово. Проектът предвижда да бъде извършен ремонт на ОДЗ „Джани Родари в Гоце Делчев и детска градина „23 август” в Берово.

В рамките на проекта, ще бъде извършено цялостно саниране на сградата на ОДЗ „Джани Родари”, подмяна на дограма, поставяне на слънчеви колектори, подмяна на радиатори, на ВиК и ел. инсталацията на сградата, както и газифициране. Проектът е с продължителност 2 години, като сумата определена за ОДЗ „Джани Родари” е 241312 евро. Предстои да започне работата по изпълнението на предвидените в проекта дейности.

Второто детско заведение, което ще бъде ремонтирано в следващите месеци е най-старото в града – ЦДГ „Снежанка”. Това е възможно след като община Гоце Делчев подготви и спечели проект „Pro Energy” по програмата за Трансгранично сътрудничество България – Македония. Партньор по проекта е Детска градина „Гоце Делчев” гр. Пробищип, Република Македония.

Бюджетът на проекта е 333 352. 91 евро, като от тях за ЦДГ „Снежанка” гр. Гоце Делчев са предвидени 226 580. 76 евро. В рамките на проекта в детската градина ще бъде изградено ново котелно на газ, ще се направи саниране на сградата, монтаж на слънчеви колектори, подмяна на дограма, радиатори ВиК и ел. инсталация. Работата по изпълнение на предвидените дейности по проекта вече започна.

Това са поредните детски заведения, които ще бъдат напълно ремонтирани по проекти на община Гоце Делчев.

Община Гоце Делчев ще продължи да работи активно и занапред за подобряване на условията в детските и учебни заведения.