Нина Найденова: Зрелостници, вие сте България!

В навечерието сме на най-светлия български празник, Деня на буквите, на нашето А, Б, В, на книжовността и на идеята за светли бъднини. Затова, многоуважаеми преподаватели, работници от кабинети и лаборатории, творци и писатели, нека да бъде светъл празникът ви. Това заяви днес Нина Найденова, която е под № 4 в кандидатската листата за евродепутати на Алтернатива за българско възраждане.

Тя се обърна специално и към абитуриентите:

Скъпи зрелостници, тръгвайки си от ученическата скамейка, бъдете горди и обнадеждени, че вие сте бъдещето на България. Тежката социално-икономическа и морална криза, в която е изпаднала държавата, неизбежно ви тласка към решения по най-лесното съпротивление - терминалите на летищните ни комплекси. Повярвайте ми като на човек, който вече е преживял това. Този ход е палиативна мярка, нещо, което евентуални и временно би могло да реши проблемите ви в битов план. Не забравяйте обаче, че това се постига с цената на много лишения и печалното усещане за недрагата емиграция.

Затова, не търсете изхода и пътя, като обръщате гръб на родината ни, колкото и тя да е неласкава сега към вас. Останете тук, борете се, отстоявайте правата си, случете тук желаната социална действителност. Да, не е лесно, няма да е лесно, но ако не го направим заедно, ще се разтворим във времето, няма вече да имаме общността и славянските си добродетели, ще прекъснем корена. И тогава няма да има смисъл от заветите нито на светите братя Кирил и Методий, нито на Паисий, Левски, Ботев и Вазов. А алтернатива има и тя е закодирана от векове в буквите, в нашето, пренасящо ни през времето, АБВ. Обърнете взора си към него. Бъдете граждани на света, но не забравяйте, че сте българи, че сте България.  Успешен старт в живота, пише в открития си адрес до младите хора Нина Найденова.