Още един човек загина на протеста в Истанбул

Свят

23-05-2014, 20:17

Автор:

Мария Данаилова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Турция отпуска постоянна заплата на семействата на загиналите

Жертвата е била ударена от взрив на граната

Протестите в Истанбул дадоха втора жертва. Още един човек почина от раните си, след като беше ударен от взрив на граната по време на ожесточени сблъсъци между полицията и протестиращите в Истанбул.

"Още един от нашите граждани, който беше сериозно ранен, изгуби живота си. Загубихме един човек, който беше ранен от ръчна граната. Жертвите станаха две", заяви губернаторът на Истанбул Авни Мутлу. Не се съобщава името на жертвата.

Мутлу допълни, че най-малко осем полицаи и още един човек са били ранени по време на сблъсъците в Истанбул през нощта. Първата жертва беше 30-годишният Угур Курт, който почина от огнестрелни рани в главата.

Той присъствал на потребална церемония, когато полицията предприе мерки за потушаване на протеста с участието на около 50 души в квартал Окмейдани. Насилието в четвъртък избухна, когато полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми, за да разпръсне протестиращите.

Напрежението в Турция е високо с приближаването на първата годишнина от кървавите антиправителствени протести и неотдавнашното минно бедствие, което отне живота на 301 души миналата седмица.