Работници рушат къща, съседи се жалват (СНИМКИ)

Животът

23-05-2014, 20:26

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Екип на Plovdivutre

Всичко от Автора

Сградата била на гредоред и на нейно място ще има нова кооперация на шест етажа

"Г-н Кмет, във връзка с отговор на арх. Юлияна Петрова на моя жалба за рушаща се сграда на ул. "Ген. Данаил Николаев", който гласи, че "сградата е в добро конструктивно състояние"….СГРАДАТА СЕ СРУТИ". Така започва жалба до община Пловдив, подадена на 21 май от съсед на въпросната "самосрутила" се къща.  Васил Енфеджиян публикува кореспонденцията си с община Пловдив на личната си страница във Фейсбук и постът му моментално бе копиран и разпространен десетки пъти. Документите  буквално взривиха социалната мрежа и заради искането на Енфеджиян: "Настоявам да се направи проверка КОЙ е проверил сградата и какви упойващи вещества взима".

Проверка на Plovdivutre на място на ул. "Ген. Данаил Николаев" установи разминаване във фактите. Действително на номер 78 съществува необитаема къща, която днес вече беше без покрив. Конструкцията не се е самосрутила, а е разрушена от работници на строителна фирма, съобщи техникът към дружеството Антон Сиромахов. "Имаме внесен проект в общината, който е одобрен за строителство на нова кооперация на шест етажа. Между съседните сгради ще има необходимите отстояния", каза Сиромахов.

И той, и останалите работници на фирмата поясниха, че действително покривът на къщата, която е на гредоред, е бил леко хлътнал от едната му страна и затова е предприето разрушаването му. "Ние съборихме покрива, не се е срутил сам. Съборихме го, за да не стане някоя беля. Ще изчакаме документите и ще разрушим сградата до там, докъдето указва проектът", каза още Антон Сиромахов.

И той, и колегите му днес по обяд избухнаха в смях, когато разбраха за постовете на съседа им Енфеджиян. Строителите очакват и тепърва комшии да създават проблеми на предстоящото изграждане на новата кооперация, подавайки неверни жалби в общината.