Земетресението срина мобилните връзки

Абонатите останаха без контакт помежду си

Мобилните телефонни връзки се сринаха, няколко секунди след силното земетресение, което разлюля България днес по обяд. Голяма част от абонатите на трите мобилни оператора останаха без контакт помежду си. Смущенията бяха за кратко, но създадаха още по-голяма паника сред хората, които искаха да се свържат с близки и роднини. "Дъщеря ми е на гости при родителите ми в Пловдив. Исках да я чуя. Първите няколко минути нямах никаква връзка с нея, ужасно се притесних", разказа бургазлията Таньо Петров.

Засега няма официална информация какво точно се е случило с комуникациите, секунди след земетресението. Според запознати не става въпрос за срив, а за нормално задействане на защитните системи на съоръженията при земетресения.

Земетресението разлюля Бургас точно в 12,28 часа.  Засега няма данни за жертви и разрушения. Земетресението се усети дори и в най-ниските етажи на сградите. По първоначални данни земетресението е с епицентър Егейско море, като международните информации са за сила 5,8 по скалата на Рихтер на 250 километра от Измир /Турция/ и южно от Ксанти /Гърция/.