Отново бум на кражби. Пазете се!

Крими

24-05-2014, 15:19

Снимка:

struma.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пари, документи, телефони... Апашите отмъкват, каквото успеят

Времето се затопли и крадците се активираха.

Грабеж на пари и фирмени документи е регистриран на бул. „Васил Априлов”. В петък около 19 часа пловдивчанка се е оплакала в дежурната на Второ РУП – Пловдив, че е станала жертва на обир. Жената била нападната в гръб от неустановено до момента мъж. След като издърпал чанта с 500 лева и фирмени документи, той побягнал към ул. „Спас Гинев”. Работата по издирването на извършителя продължава.

Кражба е била извършена и от магазин в ж.к. „Тракия”. Липсите са установени снощи към 3.30 часа. От обекта били изнесени 4200 лева и бижута. При направения оглед е станало ясно, че крадците са влезли чрез разбиване на ключалката.

Служители на Второ РУП – Пловдив работят и по сигнал за кражба от апартамент на ул. „Братя Миладинови”. Вчера около 15.30 часа 62 – годишна жена се е оплакала, че за времето от 14.00 до 15.00 часа от дома и е била извършена кражба на пари – 900 лева и златни бижута.

Полицаи от Първомай издирват друг крадец от домове. В първите минути на днешния ден в дежурната част е постъпил сигнал, че за времето от 22.00 – 23.30 часа в петък от къща на 55 - годишен от село Градина е откраднат сейф с 2000 лева и 1500 евро. Образувани са досъдебни производства по чл. 195 от НК.

И още.

Служители на Шесто РУП – Пловдив заловиха крадци от трафопост. Посегателството е извършено за периода февруари – май тази година. На 16 май в районното управление е получен сигнал за кражба на оградна мрежа и кабелна глава от трафопост на електроразпределително дружество в града. След проведените оперативно – издирвателни действия полицейските служители установили, че се касае за двама криминално проявени от Пловдив – И.Ф. /30 год./ и Й.Ж. /25 год./. Срещу тях е постановено 72 – часово задържане, продължава работата по документиране на престъплението.

Бързо полицейско производство е било образувано срещу двама 18 – годишни крадци в РУП – Асеновград. Вчера 17 - годишен асеновградчанин се е оплакал, че около 20.30 часа в района на ВЕЦ „Асеница” е нападнат от двама непознати, отмъкнали мобилния му смарт - телефон и избягали. Бързите действия на полицейските служители на РУП – Асеновград, довели до задържането на крадците. Момчетата са от Асеновград, не са криминално проявени. Срещу тях е постановена полицейска мярка задържане за 24 – часа.