Шок и ужас по високите етажи в Пловдив

Мисия Пловдив

24-05-2014, 16:03

Снимка:

БЛИЦ

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трус паникьоса Пловдив!

България се евакуира след земетресението

Заради труса, разлюлял града по обяд

Ужас и шок продължават да царят в квартал "Изгрев", където се намират най-високите блокове в Пловдив - "Преспите". Там земетресението бе усетено най-силно, пише БЛИЦ.

Както си стояхме и приготвях обяда, в един момент започнаха да падат чаши от секцията, вцепених се, грабнах детето, застанах под вратата на кухнята, разказва Илиана Петрова. Младата жена живее на 15-ия етаж в един от високите блокове. Трусът мина за секунди, след няколко минути се поуспокоих и слязохме долу. Но слязохме по стълбите, страх ме беше да се кача в асансьора. Много хора нервно пушеха и се кръстеха. И те казаха, че много са се уплашили, разказва Петрова.

"Преспите" са строени по специална японска технология и са правени така, че ако стане земетръс, да не се пречупват, а да се огъват. Именно затова днешното силно земестресение беше усетено най-вече при нас, разказва бай Добри от Преспа 2.

В квартал "Мараша" всичко живо също хукнало надолу. Чуваше се странен и страшен звук, само за няколко секунди беше, докато трая труса, но ще го запомня за цял живот. Все едно стените скърцаха. Събрал се беше навън целият квартал, изпушихме до две-три цигари и се прибрахме. Няма чак такава паника при нас, да не дава Господ да се повтаря, казва Мина Влашка, която живее на улица „Данаил Николаев”.