Окръжна болница не е пострадала от труса днес

Мисия Пловдив

24-05-2014, 19:12

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няма паднали стени или отворили се дупки, показа проверка

Не са констатирани никави сериозни наршения на конструкцията на сградата на МБАЛ "Пловдив" след днешното земетресение. 10 минути след труса на място е пристигнал началникът на Техническата служба в болницата инж. Георги Златанов, съобщават от болницата.

След повече от два чада оглед той е категоричен, че няма никакни нарушения на конструкцията на сградата, които да застрашат сигурността на болните. Има единствено паднали няколко декоративни елемента и на места мазилка – при земетресение от такава степен, това не е изключено,  но в никакъв случай не може да става дума за нещо по-сериозно, нито за нарушения на целостта на сградата. Направили сме обстоен оглед от 1 до 15 етаж, заяви инж. Златанов. Сградата е висока 56 метра, състои се от четири крила, 700 болнични стаи – никъде няма застрашени помещения.

Разговарях както с песонала, така и с пациенти, моята майка лежи на 12 етаж – всички са много уплашени, защото ги е люляло много в придължение на 3 минути, но няма никъде сериозни щети, които да са опасни за хората, посочи инж. Златанов.