Пореден сигнал: ДПС агитира в Столипиново

Три сигнала за нарушения подаде Реформаторският блок в Пловдив

Пред входовете на училищата „Найден Геров“  и „Кирил Нектариев“ в Столипиново има струпване на хора, които агитират за ДПС. Те са засечени от представители на Реформаторския блок в Пловдив при обиколка в квартала. Това се казва в една от трите жалби, които Предизборният щаб изпрати преди обяд до председателя на 16 РИК, съобщиха от Блока.

Във втори сигнал се съобщава, че в близост до училищата се разгръщат и транспаранти на същата партия, което е грубо погазване на забраната за агитация в деня на вота. 

Прави впечатление, че в етническия квартал наблюдатели и застъпници на ДПС масово се записват, за да получат в края на изборния ден протоколи от секционните комисии в Столипиново. Това е третото нарушение, за което сезираме Районната избирателна комисия, считаме, че подобно струпване създава затруднения за нормалното провеждане на изборите, заяви председателят на Предизборния щаб Атанас Бояджиев. Масираното присъствие на наблюдатели и застъпници пред отделни секции води до открита агитация за определена политическа сила – в случая ДПС, категорични са от щаба на реформаторите.