16 абитуриенти се залостиха в асансьор на Пампорово

Животът

25-05-2014, 16:24

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ей това е щастие! Една абитуриентска нощ (ГАЛЕРИЯ)

След два часа пожарна и полиция ги извели със стълба

Провален абитуриентски бал и много емоции са преживели 16 абитуриенти, които са се оказали заклещени за около 2 часа в асансьор. Зрелостниците се натъпкали в асансьора на петзвездния хотел, в който им било тържеството.

Абитуриентите са от смолянския механотехникум. Те не съобразили, че съоръжението не може да издържи такъв товар. Асансьорът потеглил, но спрял между втория и третия етаж. Момче от компанията подало сигнал на тел. 112, че седят затворени в асансьора около 2 часа през нощта. Веднага са реагирали екип от пожарната и полицията, абитуриентите са извадени със стълба, казаха от полицията, цитирани от "Труд".

"Младежите изобщо не са съобразили, че асансьорът издържа максимум 8-10 души. Причината за спирането на съоръжението не е авария, а това че са се задействали защитите, които са блокирали движението на асансьора заради голямото натоварване", заявиха от хотела. Персоналът се диви как изобщо в тясното пространство са успели да се поберат физически 16 души. По техни изчисления, докато успеят да ги освободят, абитуриентите са изкарали около 2 часа в "кутия".

Общо 370 абитуриента от общините Смолян, Девин, Мадан и Чепеларе караха бала си на Пампорово.