В Бургас: Гласуване и плаж

Бургазлии не пропуснаха да сефтосат плажа в изборния ден

Бургаският плаж завря от хора в неделя. Макар и да няма още спасители, бургазлии се изсипаха на ивицата, спокойни, че все пак са надзиравани от 30 патрулиращи морски вълци. Основната цел бе сефтосване на плажа в изборния ден.

Повечето от изтегнатите по хавлиите споделиха, че първо са гласували, след това дошли край морето. Тези, които не бяха стигнали до урните се кълняха, че ще го направят малко по- късно.

Зевзеци ги подканяха да не пият бира в жегата, за да не ги домързи или да проспят работния ден на секциите. Още по- големи зевзеци пък им отговаряха, че бирата щяла да им подейства освежаващо, после успокоително и в крайна сметка да осигури по- спокойно гласуване и изчакване на резултатите от вота.

Всички почти си бяха взели разноцветни чадъри и ги забиха в пясъка, защото концесионерът още не е поставил своите. В морската градина, по велоалеите хвърчаха велосипеди, взети под наем, а на крайморските капани нямаше ни едно свободно место през целия ден и се поръчваха огромни количества пържена цаца, пише Труд. Мостикът бе като мравуняк в горещия ден дотолкова, че хората се шегуваха, че ще го потопят заради нерагламентиран товар.