Спектакълът „Да разлаем кучетата” на бургаска сцена днес

Смях до сълзи обещава комедията на ТБА


Комедията на Театър „Българска армия” за първи път напуска родната си столична сцена, за да се отправи в среща със своите приятели и почитатели в Бургас. Спектакълът на ТБА започва с изпълнението на Васил МИХАЙЛОВ, който подскача в средата на сцената около едно прекалено късо – недостигащо с метър и двайсет въже на църковната камбана.

Как световният мир, еко-равновесието и бъдещето на човечеството зависят от най-добрия приятел на българина кучето? Ще разберете от вдовицата Софка – Стефка ЯНОРОВА и прескачащият оградата и` нощем Даскал – Георги КАДУРИН. От европейски ориентираните Репортерка – Гергана ДАНДАНОВА и екоактивистката Капка – Анастасия ИНГИЛИЗОВА и недодяланите селяндури Коста Испанеца – Георги КЪРКЕЛАНОВ и Кукера – Тигран ТОРОСЯН. Къде е мястото му между вярата и безбожието. Какъв е той – европеец или варварин? Какъв иска да бъде? Отговорът и значението на тези въпроси през много смях и разправии в кръчмата ще „бистрят” Кмета – Борислав СТОИЛОВ (гост), Кръчмаря от кариерата – Мирослав КОСЕВ, Полицая – Милен МИЛАНОВ, цигането – Веселин АНЧЕВ и евро-инспектора Ван дер Хор – Мирослав ПАШОВ.

А ето и посланието на автора Емил Атанасов:
 „Основното е любовта, любовта към традициите, любовта към ближния, колкото и различен да бъде, колкото и голям чукундур да е. Да обичаш, не може да се дели, не можем да бъдем чужденци, когато седнем на масата, защото масата ни е много малка и на тази маса и се раждаме, и умираме и така ни минава животът. Каквито и да сме, каквото и да си говорим, каквито и простотии да сме вършили, важното и основното е любовта, защото без нея сме загубени. ”