Крадците от бандата на Слави искат нови адвокати

Крими

26-05-2014, 13:26

Снимка:

novini.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Делото се гледа в Апелативния съд, но ход на съдебното следствие не беше даден

Хората на известния ъндърграунд герой Слави Славов отложиха делото за обира на  златарското ателие в Приморско с процедурни хватки.

Двама от подсъдимите гангстери оттеглили пълномощията на защитниците, които са ги представлявали пред първата инстанция. Живко Николов заяви, че от следващото съдебно заседание ще бъде представляван от друг адвокат,  който от своя страна поиска възможност да се запознае с материалите по делото. Емил Георгиев каза, че се отказва от служебния си защитник и моли за време, да ангажира адвокат, който също трябва да проучи делото.  Един от подсъдимите – Илко Петков не се яви на процеса днес, въпреки че бе редовно призован.

През декември миналата година  Окръжният съд в Бургас призна седмината за извършени кражби в условията на продължавано престъпление. Слави Славов, Петко Профиров, Жельо Желев, Живко Николов и Илко Петков са признати за виновни в това, че в съучастие са извършили кражби от супермаркет и от фирма за телекомуникационни услуги.  Отделно през 2011 година  Славов, Профиров, Желев, Станислав Петков и Емил Георгиев бяха  осъдени за обира на златарското ателие в Приморско, откъдето задигнаха сейф със 700 грама златни бижута. Откраднатата стока бе за над 50 000 лева. Въпреки че касоразбивачите бяха спипани, откраднатото злато така и не бе открито. Според разследващите "златарите" са успели да го изнесат бързо в Турция. Най-голямата  присъда от 15 години  отнесе босът на групировката Слави Славов. Дясната му ръка Петко Профиров  получи  зад решетките 10 години, а Станислав Петков - 7 години. Останалите съучастници - Емил Георгиев и Живко Николов получиха съответно наказания от 6 години и 5 години и 6 месеца. Единствено Жельо Желев от бандата отърва решетките и получи условна присъда с 4-годишен изпитателен срок. С присъдата първоинстанционният съд уважи предявения от собственика на златарско ателие в Приморско граждански иск в размер на 44 320,67 лв.