Несебърският кмет венчае влюбени туристи от юни

Бургас Лайф

26-05-2014, 15:32

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Да живее любовта! Несебър венчае двойки от цял свят и всяка възраст

Новата ритуална зала готова до дни, прогнозират бум на записвания

Още от началото на месец юни започват ударно сватбите в Несебър, с официалното откриване на новата ритуална зала, която ще бъде в историческа сграда в Стария Несебър, съобщи за BurgasUtre кмета на града - Николай Димитров. Той лично се закани да извърши първите ритуали на влюбените двойки туристи.

"Предстои в края на месеца да бъде открита новата зала в прословутата сграда на старото кметство на Несебър. Тя е построена през 1929 г. и сега е преизградена. Първите двойки, които се появят ще бъдат венчани лично от мен, за да можем да осветим тази прекрасна зала. Много желаещи има за сватби и чужденци и българи, има и такива, които искат подновяване на клетвите. Лятото ще бъде просто много претоварено от такива събития", каза г-н Димитров.

Несебър отчете силна година за сватбения туризъм още през 2013-а, когато над 40 двойки от цял свят се врекоха във вярност в града.

За 12 месеца успяха да се врекат във вечна вярност представители на САЩ, Украйна, Тунис, Коста Рика, Италия, Йордания, Германия, Ирландия, Киргистан, Нигерия, Португалия и т.н..

Най-възрастният младоженец е бил на близо 80 години, при това българин, а най-младата булка на 19 - рускиня. Сред последните сключени бракове е и този на 46-годишна несебърлийка, която казала заветното "да" на своя 25-годишен мъж от Тунис.