Концерт и празничен коктейл за 24 май в Банско

В Банско, Денят на българската просвета и култура бе тържествено отбелязан с голям концерт на централния площад „Никола Вапцаров"

По случай 24 май, кметът на курортния град Георги Икономов, връчи грамоти за постижения в сферата на образованието. Отличени бяха учители, ученици и културни дейци, показали добри резултати и всеотдайност през годината.

„Никой не може да ни отнеме духовната територия, която Светите братя Кирил и Методий отвоюваха за нас! Когато отдаваме заслужена почит към великите наши предци и духовни водачи – Паисий и Неофит Рилски, Климент Охридски, Ботев и Яворов, не трябва да забравяме и съвременните просветители – учителите, научните работници, артистите и музикантите, творците на свободното слово! Днес аз се обръщам към тях, за да засвидетелствам своето уважение и респект към техния благороден труд и отдаденост. Нека знаят, че имат моята безрезервна подкрепа ”, с тези думи Икономов поздрави работещите в духовната сфера.

Празникът продължи с изявите на децата от ОДЗ „Здравец”, НУ „Св. Паисий Хилендарски”, СОУ „Неофит Рилски”, читалище „Никола Вапцаров” и други.  Участниците изпълниха сцената със своите усмихнати лица и весела програма.

Всички преподаватели, читалищни дейци и музейни работници от община Банско присъстваха на празничен коктейл по покана на кмета Икономов.