Петокласник се претрепа на ескалатор в пловдивски МОЛ

Животът

26-05-2014, 18:25

Снимка:

dnesplus.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Качил се на перилата да се пързаля, паднал от 4 метра

11-годишно момче е паднало от ескалатор на пловдивски мол, пише 24 часа. С три счупвания на ръката е.

Николай Дончев, който е петокласник от Спортното училище полетял от 3-4 м височина. Цяло чудо е, че няма по-сериозни травми.

Направени са му две операции в отделението по ортопедия на университетската болница "Свети Георги". Възстановяването ще отнеме два-три месеца, коментират лекари.

Отидох в мола с мой съученик. Обичаме да се разкарваме там - хапваме, пийваме сок и зяпаме по витрините. Легнах по корем на перваза на ескалатора, за да се повозя, разказа Николай. Съоръжението обаче повлякло дръжката на чантата му, която се скъсала.

Ники се опитал да се прехвърли на стълбичките, но се хлъзнал и паднал от втория етаж.

Докато бях на ескалатора и се мъчех да мина на безопасната страна, един мъж се изкачваше покрай мен. Не подаде ръка да ми помогне, обяснява момчето. Приятелят му пък се изплашил, като го видял проснат долу, и избягал.

Около пострадалия веднага се скупчили много хора и повикали линейка. Рентгенът показал, че освен фрактурите на ръката няма други травми.

Сам си е виновен, но охраната на търговския обект трябва да се засили и да е по-внимателна, за да няма други подобни случаи, каза майката на малчугана Величка Чипилска. Петокласникът твърди, че за първи път е пробвал опасното упражнение на ескалатора.