ГЕРБ – първа политическа сила в Добрич, Шабла и Каварна

В ГЕРБ са изключително доволни от постигнатите резултати, споделиха по време на пресконференцията, дадена в ранния следобед от народните представители Румен Иванов и Желязко Желязков, съобщи ИА Добруджа.

На областно ниво, резултатите се доближават до тези, регистрирани от партията в страната, а Добрич е в челната тройка. „Хората продължават да ни вярват, а по реален коректив от вота на хората няма", каза Румен Иванов и допълни, че това изисква оставката на сегашното правителство, защото то е малцинство и няма право да управлява. Резултатите за Добрич са смазващи, спрямо Коалиция за България – 38 % към 16 %, показаха народните представители тяхна извадка. 9378 от добричлии са дали своят вот за ГЕРБ срещу 3997 за КБ от общо гласували 25 929 граждани на Добрич. „Управляващите постъпиха некоректно към нашите съграждани, защото не заделиха нито лев за нашия град, каза Желязко Желязков, но хората тук са трудолюбиви, търпеливи, но и паметливи и знаят кой е допринесъл за развитието на града. ГЕРБ са първа политическа сила в Добрич, община Шабла и община Каварна, втора сила в община Балчик, Крушари и Генерал Тошево и трета сила в Тервел. Това се приема като много добър резултат и в общините.
На пресконференцията стана дума и за смяната на директора на Областна дирекция полиция буквално два дни преди изборите, за да „се парализира системата и службите да не работят ефективно, а управляващите да обикалят и да организират манипулирането на вота", каза Желязко Желязков.

Не бе пропусната и смяната на ръководителите на местните структура, като ДФ"Земеделие", ОД"Земеделие", РИО Добрич, МБАЛ. Вече чрез втори конкурс се правят опити да бъде свален от поста шеф на ДАИ Стефан Милев, но като един добър експерт той се справя и остава на поста. Втори конкурс се провежда и в РЗОК, за да падне д-р Пачолова, но и тя удържа позиции, сподели Румен Иванов.