Мис България, Мис Крокодил, Мис Тъпота...

Без цензура

27-05-2014, 02:46

Автор:

Владимир Методиев, специално за "София Утре"

Всичко от Автора

Корнет Бередин, налейте вина! Иначе ще запсувам

Бил съм в Перник! Изумен съм от Перник! Там тъпотията блика от всеки ъгъл! 20 минути в Перник са ти емоции за цяла година. Защото можеш да чуеш всичко. Можеш да си обясниш всичко за човешката природа. За нейния елементаризъм, за ниската цена на това да се правиш на Някой, когато си Никой по произход. И което е по-лошото – когато си Никой по душа.

Някоя си Антония Петрова, бивша Мис България и настояща Мис Крокодил, както я титулуват в медиите, пак се изпусна. Ама този път зловещо. И се размириса гадно. Така, докато си държахме носовете прочетохме, че според тази клетница всичко, което не е лукс, не си струва. Че едва ли не петте звезди са и под кожата. Извинявайте, но в Перник единствената среща с петзвездно нещо е когато мъжът ти те ошамари. Тогава виждаш не 5, а 105 звезди. При това Радомирски.

Тези девойка, с деликатно надничащ над горната устна любопитен и немалък нос, няма как да не е чела „Пази Боже, сляпо да прогледне”! Ако не го е чела, значи някой Бередин, Бейредин или обикновен Безредин и е купил дипломата за адвокат. И тъй като смятам, че моралът и не го позволява, вярвам, че е прочела въпросното произведение. А то казва всичко за Крокодилите. Няма значение дали носът им расте в Нил или язовир „Пчелина”. Не може това, че са те къпали веднъж в седмицата, вместо веднъж в месеца, както го правят комшиите, да е индулгенция за крокодилщината ти. За висшата ти крокодилщина, която обижда българския народ.

Не я знам коя е тази Петрова. Не я знаех допреди около месец. Тогава си седях в пъба на „Пирин Голф”, когато ми я показаха. Беше розово ужасна. С анцуг, с невчесана коса, са маратонки, каквито уважаваща себе си жена не би сложила. Не на краката си, а дори в раницата! Вървеше начело на група руснаци. Помислих си, че единият от тях е клошар. Беше в нещо сиво, намачкано, странно. И на мазни петна. На хърбавичкте си плещи носеше яке, което му беше поне 9 пъти по-голямо. Приличаше на тип, спечелил облеклото си в „Дрехи наоборот”. Оказа се съпругът на г-жа Петрова. Седна до нас в пъба и какво направи, камерите на комплекса помнят. Но в никакъв случай не беше петзвездно, както пернишката Шакира разправя.

Защо разказвам това ли? Защото не искам това да продължава, искам антонияпетровщината да спре! Веднъж завинаги. Била Мисис Русия, била Мелез Русия, ами да се маха. Да си отива в Русия. Тук, нейното фалшиво дворянство не ни трябва. Този пернишки субект се омъжи за човека, срещу който пусна писък, че я отвлякъл. Как да и вярваме?! Как да я приемем насериозно.

А в България наистина имаме прекалено сериозни проблеми. Включително с напускането на руската орбита. И сега някаква си г-жа Бередин да ми обяснава какви са българките, какво да ми харесва на мен, хайде стига! Аз бях в „Пирин голф”, аз видях какво и харесва на Петрова. На мен това не ми се нрави. И нямаше да ми се нрави, дори да съм Крокодил.

Апропо, познавах Крокодила! Бил съм на страховити негови купони. И на него нямаше да му се нрави Петрова. Затова корнет Бередин, налейте вина! Може пък да забравим за Петрова. Като в пъба. Иначе ще запсувам.