15-ият в листата на БСП може да измести Станишев в класирането

Новините

27-05-2014, 06:28

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Неков има мечта - да построи паметник на хан Тервел в Брюксел

Електоратът на БСП на много места не е разбрал как се попълва бюлетината за евроизборите. Има секции, особено в Дупница, Кюстендил, Бобовдол - където избирателите са зачеркнали N15 за Коалиция за България и N15 от списъка на кандидатите за евродепутати от КБ. На това неизбираемо място е поставен 28-годишният Момчил Неков. Окончателните данни още не са известни, ако Неков събере около 27 000 преференции, ще се стигне до пренареждане на първите четирима в листата на КБ - Сергей Станишев, Илияна Йотова, Георги Пирински, Петър Курумбашев.
Според два източника на "Медиапул" Неков е събрал 34 000 преференции. Пред "Дарик" Неков отказва коментар по въпроса преди да се консултира с партийното ръководство.
Засега са обработени напълно протоколите на РИК Ямбол, Шумен, Габрово и Ловеч. Там Неков има 2597 преференции, а Станишев 2085. За тези четири РИК-а са нужни 2070 преференции, за да се минат нужните 6% от гласувалите за партията. 
Момчил Неков е най-младият кандидат в листата. Завършил е МИО в УНСС и политически мениджмънт в СУ. Автор е на две книги - „4х4 – БСП след 1989“ и "От първо лице". Втората представлява анализ на организационното развитие и вътрешнопартийната демокрация върху всички основни партии в България след 1989 г. , съобщи offnews.
"Лидерството може да обостри капризите, да изгради дистанция и да насади високомерие…
Но затова пък лидерът притежава разнороден комплекс от качества, за да успява да води, да обединява, да вижда по-надалеч от другите и да носи отговорността за всичко това", е написал Неков в книгата си "От първо лице". Предизборният девиз на Неков е : Старая се!
Неков е обещал в хода на предизборната кампания, че ще строи паметник на хан Тервел в Брюксел.
„Има държави, в които има много по-голяма корупция от България. Относно мониторинга, надявам се в края на годината да се преборим и да е последният мониторингов доклад върху България. В тази връзка с определени проблеми с корупцията ние сами си създаваме тези проблеми. Това е въпрос на консолидация. Ние не водим ценностен европейски дебат, примерно кой какво би направил. Аз, ако стана евродепутат, искам да поеме още един личен ангажимент - искам да има паметник на хан Тервел в Брюксел. Той е международно признат. Той е спрял халифата да нахлуе в Европа. Това увеличава самочувствието, а впоследствие и увереността на една нация", обяснява кандидат-депутатът пред "Дарик".
На въпрос дали изходът от евровота ще повлияе на стабилността на правителството, Неков отговоря: „Това е много важно, това изкарва евроизборите от тяхната абстракция и ги опредметява самите избори. Стават по-близки до хората. Защото те знаят, че ако ГЕРБ е с един глас над нас, те веднага ще искат оставка на правителството. Хората, колкото и да казват, че не го усещат, те признават стъпките на правителството и искат да се продължава в тази посока. Но за да се продължи в тази посока, да могат да се задълбочат самите промени, да се задълбочат реформите, трябва да има един стабилитет на правителството. Това означава, че евровотът е един своеобразен референдум за това как да продължи България - дали да продължи по този начин, или пак да има нестабилност".