Има желязно правило за общуване в социални мрежи

Вижте кое е то и го спазвайте, ако искате да правите кариера

Границите между професионалния и личния живот все повече се размиват и това личи особено ясно в социалните мрежи. Ако не искате да съсипете кариерата си, поддържайте всички публични общувания на професионално ниво, пише  technews.bg.

Има желязно правило: никога не публикувайте нещо, което искате вашият шеф или потенциален работодател да не вижда; винаги помнете, че колкото и строги да са правилата за неприкосновеност на личния живот, вашият пост може да бъде видян, съветват от компанията Workplace Solutions.

Преди да ви назначат на работа, HR мениджърите подробно изучават изявите ви в социалните мрежи. Тъй като сме тясно свързани с технологиите, личната и професионалната дейност се преплитат, а най-сигурното в тази ситуация е личността ни в социалните мрежи да е неотделима от професионалната.

Проучване на Hibe.com установява, че хората имат различни лица при взаимодействие с различни други хора в различни аспекти от живота. Експертите са на мнение, че хората трябва да имат частен живот, но общуването в социални мрежи трябва да става на по-друго ниво.