Наградиха 35-годишен, спасил момче от удавяне

Директорът на полицията в  Силистра гл.инспектор Кристиян Петров връчи вчера  благодарствен адрес и плакет на 35-годишния Десислав Димитров, който спаси от удавяне 13-годишно момче, съобщи paralel44.com.
В неделя около 15.15 часа при игра със свои връстници на брега на река Дунав момчето паднало в придошлите води на реката и скоро потънало. Чувайки виковете за помощ, 35-годишният Десислав Димитров, който риболувал с лодка наблизо в реката, незабавно се хвърлил във водата, въпреки че от момчето нямало и следа. При второто гмуркане, на дълбочина около 2,5 метра, той успял да извади детето, което вече било без жизнени функции. Димитров направил изкуствено дишане и сърдечен масаж, които се оказали решаващи за връщането на детето към живота.
В присъствието на майката на момчето гл.инспектор Кристиян Петров се обърна с думи на благодарност към Десислав Димитров за мъжествената му постъпка.  „Бъдете горд със себе си! Обществото ни има нужда от такива доблестни и смели хора”, каза гл.инспектор Петров.