Почти 2000 кандидат-студенти на предварителни изпити в ПУ

Мисия Пловдив

27-05-2014, 10:09

Снимка:

aspekti.info, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Срокът за записване бе до 23 май

Общо 1903 кандидат-студенти са се записали за предварителните изпити на ПУ „Паисий Хилендарски“. Това съобщават от Университетския информационен център. 1060 са подали документи на място в Ректората на висшето училище в Пловдив на ул. „Цар Асен“ №24, 454 – в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация, 230 – чрез националната асоциация за прием на студенти (НАПС), а 159 – през сайта на университета: http://www.uni-plovdiv.bg. Срокът за записване за предварителната кампания бе до 23 май.

Предварителните изпити на ПУ „Паисий Хилендарски“ по традиция се провеждат през месец юни. Тази година първият от тях е и най-масовият - по български език. Той е насрочен за 2 юни и на него ще се явят 1134 кандидати. На следващият ден в изпита по история на България ще участват 324 души. За 4 юни са насрочени три предмета – математика, химия и психология, в които знанията си ще проверят съответно 165, 6 и 97 човека.

На 5 юни са изпитите по английски език и информатика. За първия са се записали 276, а за втория 93-ма. В един ден, 6 юни, са насрочени препитванията по биология, география на България и физика. На тях съответно ще се явят 78, 147 и 4 кандидат-студенти.

Изброените изпити са с начален час 9:00 ч. Проверката на говорните и комуникативните способности ще се проведе от 2 до 6 юни от 14:00 до 17:00 ч. За нея са записани 206 кандидати. На всеки изпит е задължително да се носи лична карта и компютърна разпечатка с входящия номер, обясниха от Университетския информационен център на ПУ „Паисий Хилендарски“.

За специалностите „Педагогика на обучението по музика“, „Музика“ и „Джаз и поп изпълнителско изкуство“ на Педагогическия факултет ще се проведат предварителни изпити на 31 май и 28 юни от 10:00 ч. в Нова сграда Пловдивския университет – бул. „България“ №236, кабинет 509. Ранна дата за специалностите „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ и „Графичен дизайн с реклама“ е 23 юни от 10:00 ч. в кабинет 103 на Нова сграда.

На предварителните изпити могат да се явят всички желаещи. С получените оценки те могат да участват в класирането или да се явят отново на същите изпити по време на редовната кандидатстудентска кампания, ако получената оценка не ги задоволява. При формирането на бала за класиране се взема по-високата оценка, ако кандидатстващите са се явили както на предварителните, така и на конкурсните изпити през юли. В кампанията могат да се явят завършилите средно образование в предишни години или дипломиращи се през учебната 2013/2014 година. Кандидатите без диплома за средно образование също имат право да се явят, но не участват в класирането.

Положилите успешно предварителните конкурсни изпити могат да участват в общото класиране, ако отговарят на условията за кандидатстване и подадат съответните документи в утвърдените срокове: от 17 юни до 2 юли в университета, в бюрата по градове или по интернет (през сайта http://www.uni-plovdiv.bg).