Приеха Статут на Общинския младежки център

Мисия Добрич

27-05-2014, 11:58

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Общинският съвет на Добрич прие Статут на Общинския младежки център „Захари Стоянов”.
С новоприетия статут се уреждат основните цели и предмет на дейност, организационната му структура и управление, финансирането и управлението на материалната база.
ОМЦ ще има възможност за организиране и реализиране на дейности, и в партньорство, по национални, общински и европейски програми. Ще може да набира, съхранява, анализира и разпространява сред младите хора специфична за тях информация, ще се развиват култура и художествено творчество, ще се работи с младите хора по здравни и социални проблеми с цел превенция или подпомагане в случаи на възникнали проблеми.
ОМЦ ще имат възможността да организира кампании за стимулиране на младежката трудова заетост, за разнообразяване на летните месеци и свободното време на младежите в различни аспекти – изкуство, спорт, екология, туризъм и други сфери. За да бъдат осъществени всички тези разнообразни дейности, ОМЦ може да предлага различни формати – неформални групи, клубове, школи, студия. Всички видове прояви – концерти, фестивали, клубни занятия, курсове и т.н., посочени в Статута, ще бъдат съобразени с интересите и потребностите на децата и младежите.
Статутът подлежи на актуализация при промяна на нормативната база или при необходимост, свързана с дейността на центъра.
Статутът влиза в сила от датата на приемането му от ОбС на Добрич.