Катеричка, делфин и лястовица стават символи на Албена

През 2014 г. Албена  навършва 45 години и едновременно с това  чества „раждането" на своите символи - катеричка, делфин и лястовица.

Емблематичните за Добруджа и за Северното черноморие животни са наречени с имената Доди, Алби и Ири и са избрани за символи на курортния комплекс. Симпатичните животни ще забавляват гостите на аквапарк „Аквамания", който отваря врати през юли 2014 г. на площ от 40 хил. кв.м.

 Новите символи на най-големия черноморски курорт дължат външния си вид на студентите от Националната художествена академия. Проектът за създаването им е възложен от „Албена" през януари 2014 г. и в него се включват над 30 студента. Тяхната задача е да създадат костюми, които едновременно да са удобни за хората, които ще забвляват децата; да са подходящи за игри в аквапарк „Аквамания" и да са атрактивни за едни от най-важните гости на Албена - децата.  Специална комисия избира най-добрите проекти и те оживяват костюми маскоти. Победителите в конкурса са наградени от курортния комплекс, а творенията им ще радват гостите на „Албена" всяко лято.