YANNI взривява София, идва с 35 музиканти

Мисия София

27-05-2014, 19:52

Снимка:

BALKAN ENTERTAINMENT

Автор:

Мария Данаилова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Yanni идва за първи път у нас на 2 юни

Концертът е на 2 юни в зала 1 на НДК

Остава една седмица до концерта на YANNI в София. На сцената на зала 1 на НДК на 2 юни, заедно с него ще се качат над 35 музиканта от пет континента и 11 националности. Не случайно оркестърът носи прозвището "United Nations of Music" (Обединени нации на Музиката).

Заедно с YANNI пристигат и една от най-добрите вокалистки в света - Lauren Jelencovich и Lisa Lavie.

Големият музикант всъщност няма музикално образование, но това не му е попречило да се превърне в изключителен инструменталист.

Това е първото посещение на YANNI у нас. Той твърди, че няма търпение да разбере повече за нашите култура и традиции.

Той и хората му са приготвили зрелищно шоу с блестящ звук и визуални ефекти.

За YANNI:

Обявеният от медиите за световен феномен, невероятният YANNI, е несъмнено един от най-големите артисти за всички времена. Навсякъде музиката му завладява душите на хората, докосвайки сърцата на стотици хиляди фенове от цял свят.

YANNI е роден в Каламата, Гърция под името Яннис Хрисомалис. Следва в САЩ и още като студент в университета в Минесота се насочва към рок музиката и започва да свири с прохождащи американски групи от Средния Запад, а с времето се концентрира върху композирането. Въпреки че не е учил солфеж и няма музикално образование (завършва хуманитарни науки и психология), YANNI е изключителен инструменталист и композира творбите си със специфичен почерк и стил.

Пробивът му в музикалния бизнес идва през 1993 с излизането на дебютния му албум, озаглавен Live at the Acropolis.

YANNI има над 40 платинени и златни албума, а продажбите му в световен мащаб надхвърлят 25 милиона - доказателство, че творчеството на таланта от Гърция YANNI не познава граници, дистанции и различия, и говори на международния език на добрата музика.

Но освен музикален виртуоз, YANNI е и говорител на НАСА и сътрудничи на World Wildlife Fund (Световния фонд за дивата природа) за опазване на гигантската панда. През 2011-а YANNI осинови двумесечна панда, с което стана първият западен артист, на когото се отдава подобна чест - осиновяването на панда е привилегия, запазена почти изключително за нации, а не за личности, и се смята за едно от най-високите отличия в Китай.