Наивен гаф в Марица! Служебна загуба заради юноша на Локо

Жълто-сините губят мача срещу Маноле с 0:3 заради Стойчо Бебелеков

Ръководството на Марица (Пд) допусна изключително наивен гаф. Става въпрос за нередовен футболист, заради когото е присъдена служебна загуба на Марица, установи Plovdivutre.bg.

Жълто-сините не се вслушаха в предупрежденията на бившия си треньор Васил Кръстев и бившия вече административен директор на Локо (Пд) Атанас Узунов.

Двамата твърдяха, че защитникът Стойчо Бебелеков няма право да играе при кършиякалии, тъй като има професионален договор с Локо (Пд). Контрактът е прекратен от ръководството на Лаута, тъй като Бебелеков е подал молба за неплатен отпуск.

Въпреки това бранителят е взел участие в мача срещу Марица (Маноле), завършил 1:1 на стадиона в пловдивското село.

Ето какво реши днес по случая Спортно-техническата комисия към Зоналния съвет на БФС в Пловдив:

1. Съгласно чл. 47, т. 3 от Наредбата за първенствата и турнирите състезателят Стойчо Бебелеков е картотекиран с документи с невярно съдържание и се счита за нередовен.

2. Съгласно чл. 47, т. 4 от Наредбата за първенствата и турнирите състезателят е нередовен във втория ФК,  след датата на участие във втория ФК. Правата на състезателя се спират за съответната спортно-състезателна година.

3. Съгласно чл. 47, т. 7 от Наредбата за първенствата и турнирите за срещата от "А" областна група Марица (Маноле) - Марица (Пловдив), завършила 1:1, се присъжда службен резултат 3:0 в полза на Марица (Маноле).

Резултатът е променен в класирането в групата.

Plovdivutre.bg припомня, че Бебелеков тренираше с мъжкия отбор на смърфовете предишния сезон при наставника Стефан Генов. Младокът дори има дебют в "А" група при загубата с 1:2 като гост на Пирин (ГД). Бебелеков игра за Локо и в някои контроли от подготвителния период.