Русенка роди в тоалетната.Не е знаела за бременността си

Животът

28-05-2014, 08:23

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

30-годишна жена с лека умствена изостаналост от Русе родила второто си дете в тоалетната вкъщи, след което потърсила лекарска помощ заради появилото се силно кръвотечение, съобщава „Монитор”.

Жената, която е българка и е омъжена, получила силни коремни болки в нощта на 26 срещу 27 май т.г. в дома си в квартал „Здравец“. Освен нея в апартамента били 7-годишното й момченце и съпругът й. Тя влязла в тоалетната, където родила момиченце. Уплашила се, че кръвта й ще изтече и казала на съпруга си да вика линейка.

 Мъжът веднага се обадил на тел. 112 и родилката била откарана в Акушеро-гинекологичния комплекс. При прегледа в болницата лекарите разбрали, че жената е родила преди час-два. Попитали я какво се е случило и тя обяснила, че не е знаела въобще за бременността си. Разказала също, че когато отишла в тоалетната заради силните болки, от нея излязло бебе. След това медиците се обадили в полицията за изясняване на случая.

 Сигналът в полицията е получен в 4 часа на 27 май. Униформени веднага отишли на адреса и намерили в тоалетната новороденото, което било мъртво. Съпругът обяснил, че не е знаел за бременността на жена си и се опитал да я защити.

 „Образувано е досъдебно производство, събират се доказателства. Още не е готова съдебномедицинската експертиза, която ще изясни дали детето е родено мъртво, или е починало след това“, каза говорителят на районната прокуратура в Русе Радослав Батанов.