Стойчо Младенов: Изправихме се от пепелта

"Накъдето се обърнех, виждах пробойни" - споделя треньорът на армейците

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов даде обширно интервю пред вестник "Труд". Ето какво каза специалистът по повод престоя си начело на армейците през последния сезон:

 

Как ви звучи “ЦСКА завърши втори в класирането”?
- Във всеки друг момент щях да отговаря, че това е провал и че историята на ЦСКА изисква винаги титла. Но върнем ли се на миналия юли, това представяне на отбора е геройско, фантастично, феноменално. Може да ви звучи пресилено, но е точно така. Гробът на ЦСКА беше изкопан, но ние се изправихме. Оставихме зад себе си отбори с база и стабилни финанси като “Ботев”, “Левски” и “Литекс”. Те градят съставите си по 3-4 години, а ние събрахме група момчета, които сега заслужават една голяма прегръдка. Феновете го казаха най-точно - изправихме се от пепелта. Затова се радвам на оценки от специалисти, колеги и медии за представянето на ЦСКА. Да, втори сме, но това място сега е повече от немалко титли в историята.

 

- Спасен ли е ЦСКА като клуб и отбор?
- Сигурно е само едно - поставихме добра основа в последните десет месеца, върху която може да се гради. Има изключително важно условие - трябва да влязат финанси. Животът е такъв, че без пари лесно можем да се върнем в позицията от миналия юли. Но не вярвам, че ще стане. Не искам да го вярвам!

 

- Кои бяха инфарктните моменти?
- Първият месец беше най-кошмарен. Накъдето се обърнех, виждах пробойни. Нямахме футболисти за един отбор. В този момент резултатите въобще не ме интересуваха. Важното беше, че играехме. Малко по малко започнахме да стъпваме на краката. Във всеки мач дебютираше нов играч. Няма да забравя как Марсиньо ме попита какъв е този Менди, който съм написал на стената за разбор. Казах му: “Ето това момче е! Вече ви е съотборник!” Не беше направил и една тренировка, а сега е любимец на публиката.

 

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ НА СТОЙЧО МЛАДЕНОВ ЧЕТЕТЕ В SPORTONLINE.BG