Преглеждат безплатно за разширени вени

Животът

28-05-2014, 14:22

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

През юни може да си проверите венозния статус след предварително записване

За трета поредна година съдовите хирурзи от МБАЛ Бургас се присъединяват към Националната кампания за борба с разширените вени, която се осъществява със съдействието на Българското национално дружество по ангиология и съдова хирургия и Националното дружество по флебология.
По последни данни над 1 500 000 българи страдат от разширени вени, но за помощ от специалист се обръщат една минимална част от тях. Най-често засегнати са работещите на пълен работен ден с обездвижване на работното място, фамилна обремененост и наднормено тегло, като симптоми се наблюдават все по-често и при по-млади пациенти. Разширените вени са прогресиращо заболяване, започващо с болка, оток, чувство на тежест в краката, което ако не се лекува не само нарушава естетичния им вид, но води до образуването на незарастващи, болезнени и трудни за лечение язви, влошаващи качеството на живот на пациента. Специалистите съветват да не пренебрегваме профилактиката и  консултациите с лекар.
“Всеки, който иска да премине на безплатен профилактичен преглед в Бургас, може да го направи след  предварително записване на www.venite.bg”, обясняват организаторите. Прегледите в Бургас са безплатни и започват от трети юни.