Назначават 230 безработни за пазачи

Мисия Добрич

28-05-2014, 15:13

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Във връзка със стартиралата процедура за реализация на НП „Сигурност“   Областна администрация се проведе работна среща на която бяха обсъдени технически въпроси по организацията на Програмата. Квотата на работните места за област Добрич е 230 лица, съобщиха от областна управа.

         На регионално ниво Програмата ще се осъществява в партньорство между Областна администрация, ОД МВР и Дирекция „Бюро по труда” – Добрич. Целта е да се ограничи безработицата чрез осигуряване на заетост в дейности по опазване на обществения ред. Реализацията на Програмата ще осигури работа и доходи от труд на безработни лица и ще допринесе за подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в най-малките и отдалечени населени места.

         Безработните ще бъдат наети на работа за 8 месеца, а възнаграждението им е 340 лева на месец. Длъжността, която ще заемат е „Пазач – сътрудник по опазване на обществен ред“ и са разпределени в населените места с високо ниво на битовата престъпност, в които няма постоянно полицейско присъствие.

Очакванията са в средата на месец юни Програмата да стартира на територията на област Добрич.