ПловдивУтре: 29 май

Мисия Пловдив

28-05-2014, 18:19

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив утре

Леко надолу ще тръгнат температурите в четвъртък. Максималните ще стигат 24/25 градуса, очаква се дъжд, възможни са и гръмотевици, сочи прогнозата за Пловдив.

Къде, кога, какво

В 10.00 часа президентът Росен Плевнелиев ще бъде гост на Института по растителни генетични ресурси "Константин Малков" в град Садово. Държавният глава ще посети полето за демонстрации, както и Музея на земеделската наука към Института по растителни генетични ресурси. Росен Плевнелиев ще разгледа и Ботаническата градина на Института, където се съхраняват редки видове.

От 10 часа министърът на отбраната Ангел Найденов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще присъстват на Деня за високопоставени гости и медиен ден, който се провежда в рамките на съвместната летателна тренировка "Тракийска звезда – 2014 г." в авиационната база в Граф Игнатиево.

Точно в 10 часа ще бъде издигнат 1200-килограмовия купол върху камбанарията на църквата "Свети Николай". Върху купола ще бъде поставен кръст, който е висок 1 м и тежи 12 кг. Кръстът е осветен от Архимандрит Арсений, дуповен надзорник на Пловдивска епархия и се поставя с благословението на митрополит Николай.

Утре от 10,30 часа в Колежа по икономика и администрация в Пловдив започва научна конференция на тема "Основни тенденции в развитието на човешките ресурси".

В 12 часа ще се проведе пресконференция по повод завършването на лот 38 от ОП "Регионално развитие". По проекта е извършена рехабилитация на път II-56 Брезово – Раковски от км 71+600 до км 83+511,6 и от км 85+060 до км 90+327.65 в област Пловдив.

В четвъртък ще се проведе Ден на отворени врати по трите най-престижни специалности в Техническия университет - филиал Пловдив.  Гостуват 200 гимназисти от Пловдив и Асеновград и инженери.

И още.

С експозицията "Живопис" на Греди Асса галерия "Дяков" ще отпразнува 18 години от създаването си и 60-годишния юбилей на художника. Заповядайте!