Трафопост в Русенско гръмна и прати двама в болница

Мъжете са настанени в отделението по пластична и възстановителна хирургия с различна степен на изгаряния, но засега са контактни

Гръмнал трафопост в русенска шивашка фирма изпрати двама души в болница, предаде БГНЕС.
Мъжете са настанени в отделението по пластична и възстановителна хирургия с различна степен на изгаряния, но засега са контактни, съобщиха от лечебното заведение. Единият е пострадал по-сериозно и ще бъде опериран.
Инцидентът е станал около 14.15 ч в новата сграда на шивашката фирма "Топ мен". Внезапно е спрял токът и един от служителите заедно с оторизиран специалист по поддръжката са отишли до трафопоста да проверят какво се е случило. След като установили, че шалтерът е паднал, го вдигнали и тогава трафопостът е гръмнал. Пострадали са двамата мъже, които незабавно са били откарани с линейки на "Спешна помощ" в болницата. Единият от обгорените, който е на 50 години, е получил изгаряния на ръцете и краката. Другият, на 51 години, е пострадал по-сериозно, с обширни изгаряния по главата, тялото, гърдите, крайниците. Налага се да бъде опериран. От болницата съобщиха, че е имало и трети, леко пострадал мъж, който е получил обгаряния по врата, но след обработка е освободен за домашно лечение.
Според предварителната техническа проверка причината за инцидента е неизправност в шалтера. Тепърва проверка ще направи и Инспекцията по труда в Русе дали са спазени условията за безопасност.