Незабавна оставка – това е мъка, унищожаване на институцията

Адски наивно ми звучи 34 000 души да са се объркали

Нали сме парламентарна република. Всяка сутрин ги чакаме да се наспят, да се преброят. Дадох им един глас и пак не стига. Незабавна оставка – това е мъка за държавата, това е унищожаване на институцията. Това заяви лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

„Това, което се опитах сега да им кажа на колегите вътре – не могат да не те искат в партията, в своята партията не можеш да пръв, а искаш да си пръв в държавата. Искаш да определяш какво да се случва в държавата, като не можеш в своята партия БСП да си пръв”, допълни той.

„Адски наивно ми звучи 34 000 души да са се объркали. Това е реакцията на БСП вътре в самата партията. Единственият разумен изход, не ултимативно е оставка, предсрочни избори. Както ни наредят хората след това да проявим зрялост, мъдрост, публично да седнем и да видим какво да правим”, коментира Борисов.
Във връзка с това, че от ДПС са поискали контролиран процес, Борисов заяви, че това е, което и той казва – предсрочни избори и тогава гласа на народа и партиите, които определи, както ги определи, ще са длъжни да намерят разумно управление.